Адвокат учасника смертельної ДТП у Харкові Дронова подав апеляцію на вирок

Дронов своєї провини не визнав
Фото: Павел Пахоменко / mediaport.ua

26 лютого Київський районний суд виніс обвинувальний вирок учасникам смертельної ДТП у Харкові Геннадію Дронову та Олені Зайцевій – 10 років в'язниці. Захист Дронова заявив, що суд першої інстанції під час процесу дійшов висновків, які не відповідають фактичним обставинам.

Адвокат засудженого на 10 років позбавлення волі за смертельну ДТП в центрі Харкова  Геннадія Дронова Сергій Перепелиця подав апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції. Про це він 22 березня написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вважаємо, що вирок Київського районного суду Харкова є упередженим, незаконним, необґрунтованим та винесеним з істотним порушенням норм процесуального права, прав і свобод людини, гарантованих Конституцією України, Кримінальним процесуальним кодексом України, Конвенцією про захист прав людей та основоположних свобод, а тому має бути скасований", – ідеться в документі, опоблікованому Перепелицею.

На його думку, суд першої інстанції під час розгляду порушив вимоги закону і дійшов висновків, які не відповідають фактичним обставинам.

18 жовтня 2017 року внаслідок ДТП в Харкові за участю машин Олени Зайцевої та Дронова загинуло шестеро пішоходів, ще п'ятеро дістали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура вимагала для Дронова та Зайцевої 10 років позбавлення волі. Під час дебатів усі постраждалі визнали доведеною вину обох підсудних. Для Дронова вони попросили покарання на розгляд суду, для Зайцевої – 10 років в'язниці.

Під час дебатів Дронов не визнав провини, але попросив пробачення у потерпілих. Зайцева повністю визнала свою провину.

26 лютого суд виніс обвинувальний вирок Дронову і Зайцевій – 10 років в'язниці.