Активістка повідомила, що правоохоронці вважають родичів Россошанського причетними до вбивства Ноздровської

Коваленко (на фото в центрі) назвала основну версію правоохоронців у справі про вбивство Ноздровської
Фото: hromadske.ua

Київський громадський діяч Лілія Коваленко розповіла, що тіло правозахисниці Ірини Ноздровської виявили в річці навпроти будинку дядька Дмитра Россошанського – фігуранта справи про загибель сестри юриста у ДТП.

У поліції вважають, що до вбивства юриста Ірини Ноздровської можуть бути причетними родичі Дмитра Россошанського – фігуранта справи про загибель сестри правозахисниці у ДТП, розповіла "Українській правді" київський громадський діяч Лілія Коваленко після зустрічі з начальником Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитром Ценовим.

Вона додала, що тіло Ноздровської виявили в річці навпроти будинку колишнього голови Вишгородського райсуду Київської області Сергія Купрієнка, який є дядьком Россошанського.

1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області виявили тіло Ноздровської, яка зникла 29 грудня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство.

Увечері 1 січня правоохоронці допитали колишнього нареченого Ноздровської Віталія Сергеєва. За словами його батька, слідство як одну з версій злочину розглядає вбивство через нерозділене кохання.

У Києві 2 січня відбулася акція протесту у зв'язку з убивством Ноздровської.

Під час акції Ценов розповів, що версії самогубства правоохоронці не розглядають, і повідомив про створення ініціативної групи, яку будуть інформувати про перебіг розслідування.

Ноздровська вела справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської внаслідок ДТП у вересні 2015 року. Її збив племінник тодішнього голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час ДТП він перебував у стані наркотичного сп'яніння.

У червні Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги, суд відмовив адвокатам, які просили звільнити його, і передав справу до першої інстанції.