Біля берегів Шрі-Ланки загорівся нафтовий супертанкер. Пожежу гасять уже два дні

Біля берегів Шрі-Ланки горить танкер
Фото: EPA

Нафтовий супертанкер New Diamond загорівся 3 вересня біля берегів Шрі-Ланки. Пожежні катери продовжують гасити танкер, розповіли у військово-морському флоті країни.

Пожежники вже два дні гасять вогонь на нафтовому супертанкері New Diamond, який дрейфував приблизно за 40 км від східного узбережжя Шрі-Ланки. Про це йдеться в релізі військово-морського флоту (ВМФ) країни.

Наразі танкер контролюють солдати ВМФ і пожежники для захисту берегової лінії від можливого розливу нафти. Усі члени екіпажу покинули охоплене полум'ям судно.

До гасіння пожежі сьогодні приєдналися два кораблі берегової охорони Індії Ameya та Abheek. Ризик виникнення нових пожеж зберігається через сильний вітер.

За словами представника ВМФ Шрі-Ланки, пожежні катери продовжують гасити танкер водою. Пожежа під контролем, але її ще не загасили.

Пожежа почалася в четвер, 3 вересня. За інформацією Euronews, одна людина загинула на пожежі, ще одна постраждала. Евакуювали 20 членів екіпажу. Займання виникло в машинному відділенні, вогонь поки не поширився на резервуари для зберігання нафти.

Танкер плив із Кувейту до Індії. На його борту міститься два мільйони барелів нафти. Судно дрейфувало приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Шрі-Ланки. Пізніше його відбуксирували ще на 30 кілометрів.

Екоорганізація Greenpeace попередила, що, якщо хоча б частина нафти потрапить в океан, станеться "одна з найбільших екологічних катастроф за останні десятиліття".