Біля берегів Тунісу в Середземному морі загинуло щонайменше 48 мігрантів

Човен вирушив у плавання з південного острова Керкенна в ніч на неділю
Фото: EPA

На човні, який зазнав аварії, було приблизно 180 мігрантів.

У Середземному морі біля берегів Тунісу загинуло щонайменше 48 мігрантів, ще 67 осіб вдалося врятувати. 3 червня про це повідомило агентство Reuters із посиланням на чиновника в міністерстві оборони Тунісу.

Чиновник повідомив агентству, що човен вирушив у плавання з південного острова Керкенна в ніч на неділю. Подію назвали у міністерстві "однією з найгірших катастроф на морському транспорті останніми роками".

"На човні було приблизно 180 мігрантів, зокрема 80 з інших африканських країн", – ідеться в повідомленні.

Рятувальну операцію припинили в неділю, але сьогодні, 4 червня, її мають відновити.

"Торговці людьми дедалі частіше використовують Туніс як стартовий майданчик для мігрантів, які прямують до Європи, оскільки берегова охорона Лівії, якій допомагають збройні групи, посилила контроль", – повідомило чиновник агентству.

Гостра міграційна криза виникла через з бойові дії на Близькому Сході і в Африці. За інформацією президента Європейської ради Дональда Туска, протягом 2015 року в Європу прибуло приблизно 1,5 млн мігрантів.

У Міжнародній організації з питань міграції повідомляють, що у 2017 році в Європу прибуло 186 768 біженців, 3116 загинуло або зникло, у 2018 році – 14 601 і 463 відповідно.