"Будинки знесло разом із людьми". У російській Карелії прорвало "Беломорканал", шестеро людей зникли безвісти. Відео

За інформацією ЗМІ, вода прорвала аварійну перегату на шлюзах каналу
Фото: cruiseinform.ru

У російській Карелії прорвало ділянку Біломорсько-Балтійського каналу, де тривав ремонт. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За його даними, розмило тимчасову перегату між 10-м й 11-м шлюзами у Сегезькому районі. Шестеро людей зникли безвісти, серед них двоє дітей, ідеться в повідомленні.

Влада оголосила евакуацію найближчих населених пунктів. Зв'язку в районі немає, дорогу теж розмило, на місце скерували авіацію із Санкт-Петербурга, зазначає канал.

Глава Республіки Карелія Артур Парфенчиков повідомляв уранці, що при шлюзі прописано 11 людей. Постраждалими посадовець вважає дев'ятьох, трьох із них врятували, решту шукають.

Російський Telegram-канал Sota публікує відео з місця прориву каналу. Місцеві жителі показують, як потоки води зруйнували житло.

"Будинки знесло разом із людьми", – каже на записі жінка.

Telegram-канал Mash стверджує, що зниклі – сім'я із чотирьох осіб і двоє пенсіонерів, вони припинили виходити на зв'язок після прориву каналу.

"Дамбу змило через прорив тимчасової перегати на ББК. За словами очевидців, потік води зніс її та будинки дачного кооперативу "Балтійський", які стояли біля русла річки", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Біломорсько-Балтійський канал з'єднує Онезьке озеро з Білим морем. За даними РБК, його ввели в експлуатацію 1933 року, будівництвом займалися ув'язнені таборів.