"Надзвичайно складні погодні умови". У 10 областях України знеструмлено сотні населених пунктів, ДСНС й поліція працюють цілодобово – Зеленський

Зеленський: На значній території України надзвичайно складні погодні умови
Фото: president.gov.ua

В 10 областях України знеструмлені населені пункти через негоду. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні за підсумками 26 листопада, стенограму опублікувала пресслужба глави держави.

"Щойно буде можливо, наші енергетики відновлять подання електрики всім містам і селам, у яких через негоду зараз є тимчасове знеструмлення. Станом на цей час це близько 400 населених пунктів у 10 областях. Зокрема, в Одеській, Миколаївській, в Кіровоградській, в Черкаській, Київській областях уже розгорнуті та працюють оперативні штаби", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що на значній території України "надзвичайно складні погодні умови", особливо в південних регіонах України.

"Працюють і працюватимуть цілодобово наші підрозділи ДСНС України, Національна поліція, комунальні служби та місцева влада. [...] На дороги, де це потрібно, виведено спецтехніку. Я прошу всіх громадян України в районах, де панує негода: будь ласка, будьте максимально обережними. За потреби, будь ласка, звертайтеся до ДСНС України, Національної поліції, до інших наших державних і комунальних структур", – закликав він.

Зеленський подякував усім, хто причетний до повернення українцям нормального життєзабезпечення.

Контекст:

Глава Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм повідомив, що вже добу працює штаб із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах. За його словами, розпочала роботу цілодобова гаряча лінія. У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі можна звернутися за номером +38 067 400 60 80.

Одеську область уже засипало снігом, у регіоні сталися десятки ДТП через складну ситуацію на дорогах. Закриті для проїзду траса Одеса – Рені і ще кілька доріг в Одеській і Миколаївській областях, повідомив Найєм.

В Укргідрометцентрі повідомили, що через складні погодні умови в регіонах України вводять І ("жовтий") і ІІ ("помаранчевий") рівні небезпеки. У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях очікують на сильні снігопади; у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях – сильний мокрий сніг і злива, місцями ожеледь; очікують хуртовини, снігові замети, на дорогах – ожеледиця. У Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях і Криму пройдуть дощі.