Дружина підозрюваного в убивстві Ноздровської Россошанського: У Юри наче щось сталося з головою

1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області виявили тіло юриста і правозахисниці Ноздровської, яка зникла 29 грудня
Фото: Ірина Ноздровська / Facebook

У день зникнення юриста Ірини Ноздровської, 29 грудня 2017 року, підозрюваний у її вбивстві Юрій Россошанський був удома, а вранці 30 грудня поводився спокійно, розповіла його дружина Ольга. Водночас, за її словами, у Россошанського "бували дивацтва".

Дружина затриманого за підозрою в убивстві юриста Ірини Ноздровської Юрія Россошанського Ольга заявила "Фактам и комментариям", що не вірить у провину свого чоловіка.

"Коли я знайшла записку чоловіка, мені стало страшно... У нього наче щось сталося з головою... Навіть якщо він зізнався в убивстві, я не вірю, що він міг таке зробити. Чоловікові 64 роки. Він великий, але дуже повільний. Не уявляю, як він міг зробити це фізично. Та ще й у той час, коли по селу ходили люди. Адже, за версією слідства, це був вечір, а не ніч. А потім, як випливає з їхньої версії, він узяв її на плечі і поніс... Я цього не уявляю", – сказала Россошанська.

За її словами, 29 грудня 2017 року, у день зникнення Ноздровської, Россошанський був удома.

"На початку третьої дня до нас у гості приходив сват. Вони з чоловіком випили, згадали покійного родича. А ввечері, як мені здається, Юра теж був удома. Річ у тім, що я живу в будинку, а чоловік – у літній кухні. Він ночує там. Я ввечері була зайнята... Сусід Коля розповів, що коли о пів на восьму вечора підійшов до нашого дому, хвіртка була зачинена на засув. Чоловік так зачиняє хвіртку, коли вже не збирається нікуди виходити. Уранці 30 грудня ми з чоловіком їхали разом: я на роботу, а він – відвезти синові передачу. Юра був спокійним, поводився нормально. Про зникнення Ноздровської не говорили – я про це дізналася пізніше", – заявила дружина підозрюваного.

Водночас, за її словами, "останнім часом у чоловіка бували дивацтва".

"Наприклад, 28 грудня я попросила його привітати наших племінниць. Юра завжди був дуже товариським, рідних називав тільки в пестливій формі: Оленька, Ганнуся... А тут приїхав до племінниці, віддав їй пакет зі словами: "Аню, на!" – розвернувся і поїхав. Це було зовсім на нього не схоже... Уранці я їхала на роботу, а Юра мав їхати до доньки. Доїхавши до роботи, я зателефонувала йому уточнити, чи є вдома йогурт. Потім виходжу з роботи в магазин – а він стоїть, чекає на мене. "Чому ти тут?" – кажу. "Ти ж до доньки поїхав!" А він так дивно на мене дивиться: "Ну ти ж зателефонувала..." Ніби не зовсім розумів, що робить. Коли я розповіла про події сину Дмитру, він сказав: "Напевно, у тата щось із головою", – додала Россошанська.

1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області виявили тіло юриста і правозахисниці Ноздровської, яка зникла 29 грудня. У Нацполіції повідомили, що жінка померла від численних колото-різаних ран.

8 січня спікер Національної поліції Артем Шевченко заявив про затримання підозрюваного у вбивстві юриста. Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко сказав, що у слідства є знаряддя злочину і щиросерде зізнання підозрюваного із зазначенням усіх деталей убивства.

Юрій Россошанський є батьком водія Дмитра Россошанського, який збив у 2015 році сестру Ноздровської Світлану Сапатінську. Ноздровська вела цю справу і заявляла, що винний у ДТП перебував під упливом наркотиків.

У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги, суд відмовив адвокатам, які просили звільнити його, і передав справу до першої інстанції.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідство оголосило про підозру фігуранту справи.

9 січня заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що підозрюваний визнав провину, але не кається у скоєному.

Ольга Россошанська заявила, що перед затриманням її чоловік залишив записку, у якій стверджував, ніби має намір узяти провину у вбивстві Ноздровської на себе, оскільки його сім'я стала об'єктом цькування.