ДСНС попередила про різке погіршення погодних умов в Україні

На дорогах України 28 лютого і 1 березня очікують на ожеледицю
Фото: pixabay.com

В Україні очікують на сильний сніг, зниження температури та ожеледицю на дорогах, попередила Держслужба з НС.

Найближчими двома днями в Україні серйозно погіршиться погода. Про це повідомляє сайт Держслужби України з надзвичайних ситуацій із посиланням на дані Укргідрометцентру.

27 лютого вночі у південній частині очікують на пориви вітру 1520 м/с, у Приазов'ї – місцями 25 м/с, хуртовини. У Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях – сильні снігопади та хуртовини, снігові замети. На дорогах країни – ожеледиця. Мінімальна температура вночі знизиться до -15...-22 °С, у північно-західній частині – місцями -23...-27 °С.

В акваторії Азовського моря та в портах очікують на пориви вітру 2528 м/с.

28 лютого на дорогах ожеледиця, у південній, східній частинах та більшості центральних областей пориви вітру 1520 м/с. Удень у Приазов'ї – місцями 25 м/с. Уночі в Сумській, Полтавській та Харківській областях, удень в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях – місцями сильний сніг, хуртовини.

1 березня в південних, східних та більшості центральних областей, пориви вітру 1520 м/с, у Приазов'ї місцями 2527 м/с, хуртовини. У Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській та Донецькій областях сильний, місцями дуже сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети.

ДСНС попереджає, що такі погодні умови можуть ускладнити рух транспорту на окремих ділянках доріг, роботу електромереж та комунального господарства по всій країні, окрім західних областей.