ДТП з українським автобусом у Польщі. Двоє людей залишаються у тяжкому стані

Станом на 8 березня шпиталізовано 25 громадян України, які постраждали у ДТП рейсового автобуса в Польщі

Фото: EPA
Жінку, яка знаходиться у тяжкому стані, після ДТП помилково визнали загиблою, повідомив прессекретар воєводи Підкарпатського воєводства Міхал Мельнічук.

Станом на 8 березня 25 громадян України, які постраждали у ДТП рейсового автобуса в Польщі, перебувають у лікарнях Підкарпатського воєводства. Про це в коментарі агентству "Укрінформ" повідомив прессекретар воєводи Підкарпатського воєводства Міхал Мельнічук.

Він зазначив, що кількість постраждалих у тяжкому стані зменшилася.

"Лікарі оцінюють стан лише двох постраждалих як тяжкий", – сказав Мельнічук.

Одна з них – жінка, яку після аварії помилково визнали загиблою, додав він.

У ніч на 6 березня в Польщі автобус "Познань – Херсон" із 57 українцями потрапив у ДТП. Він злетів з естакади в кювет. Спочатку була інформація про шістьох загиблих українців і 41 постраждалого. Пізніше у МЗС України уточнили, що загинуло не шестеро українців, а п'ятеро.

МЗС України повідомляло про 35 шпиталізованих громадян України, їх відвезли до лікарень міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів і Рудна Мала. Частину з них пізніше виписали.

Увечері 6 березня 24 пасажирів автобуса доправили в Україну.

За попередньою версією, водій транспортного засобу не впорався з керуванням.

Один із постраждалих пасажирів автобуса Михайло Токмаков розповів, що водій міг заснути. "Хвилин за 50 до інциденту він вирубався, він сильно крутнув на порожній трасі. Уже було зрозуміло, що він засинав", – зазначив він.

Польські правоохоронці висунули обвинувачення в ненавмисному вбивстві 48-річному українцю Володимиру К., який перебував за кермом автобуса, що потрапив у ДТП.