Експрокурора Ільницького, який із грудня перебував у розшуку, знайшли на горищі його тещі, її також затримали – ЗМІ

Ільницького підозрюють у підробленні документів, а Москву – в хабарництві
Фото: pravda.com.ua

Співробітники Служби безпеки України у Львові 5 липня затримали адвокатку Богдану Москву й експрокурора Ростислава Ільницького. Про це повідомив місцевий сайт "Варта-1", посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

Адвокатка та експрокурор стали відомими після пишного весілля Ільницького з колишньою працівницею Державного бюро розслідувань Роксоланою Москвою восени 2023 року.

За даними видання, правоохоронці затримали Москву після отримання $3,5 тис. нібито за "вирішення питання" щодо встановлення військовозобов'язаному групи інвалідності для ухилення від мобілізації.

Під час слідчих дій у будинку адвокатки виявили й затримали її зятя – Ростислава Ільницького, який перебував у розшуку за підозрою у виготовленні й використанні підроблених документів із метою незаконних виїздів за кордон як волонтера, а також подання підроблених документів про здобуття освіти з метою уникнення мобілізації, ідеться в матеріалі.

Джерело "Української правди" у правоохоронних органах також підтвердило цю інформацію й додало, що зараз проводять невідкладні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, встановлюють інших імовірних співучасників злочину, за результатами проведення яких буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру.

Контекст:

11 жовтня 2023 року львівський сайт Lviv.Media повідомив, що 7-го й 8 жовтня у п'ятизірковому комплексі Emily Resort недалеко від Львова відбулося весілля Ільницького й Роксолани Москви. Відео з весілля, наголошують у публікації, у мережу виклала наречена, але після суспільного резонансу й публікацій у ЗМІ закрила доступ до своїх акаунтів.

За даними видання, на весілля запросили приблизно 300 гостей, яких розважали українські артисти Оля Полякова, Олександр Пономарьов і Dzidzio. Ведучим свята був шоумен Григорій Решетнік.

На другий день святкування прийшло 500 людей, повідомили львівські журналісти. "Імовірно, весілля коштувало молодятам чималих грошей, лише двометровий торт, за попередніми оцінками кондитерів, коштував приблизно 100 тис. грн", – ішлося в публікації.

У грудні Ільницького оголосили в розшук за підозрою в підробленні документів (ч. 1. ст. 358, ч. 3 ст. 358 і ч. 4 ст. 359 Кримінального кодексу України). Його картка міститься у відповідному розділі на сайті Міністерства внутрішніх справ України.