Голова Нацполіції Тернопільської області назвав напад на табір ромів локальним конфліктом

Богомол повідомив, що після допиту затриманих за напад на табір ромів відпустили
Фото: tp.npu.gov.ua

Перед нападом на табір ромів у Тернопільській області місцеве населення скаржилося на негативну поведінку членів ромської спільноти, заявив голова Нацполіції області Олександр Богомол.

На місці нападу на табір ромів у Тернопільській області було виявлено гільзи, імовірно, від пневматичної зброї. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на управління Нацполіції області.

За словами голови поліції області Олександра Богомола, постраждалі жили в наметах навпроти цукрового заводу в селищі Велика Березовиця. На момент нападу там перебувало семеро дорослих і 15 дітей.

Роми приїхали в Тернопільську область із Закарпаття. За даними правоохоронців, вони заробляли на життя збиранням та здаванням металобрухту.

"Поліція розглядає кілька версій цієї події. У першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині", – підкреслив Богомол.

Він уважає, що цей конфлікт локальний і не є елементом масштабної провокації. "Розслідування цього злочину буде швидким і дієвим", – цитує Богомола прес-служба області.

Після допиту затриманих за напад на табір ромів відпустили.

За даними місцевих жителів, невідомі 22 травня напали на табір ромів у Тернопільській області з битами. У відділення поліції Тернопільської області за підозрою в нападі доправили 12 осіб, поліція відкрила кримінальне провадження.