Голова Луганської ОДА Гарбуз заявив, що здоров'ю дітей, які отруїлися 20 квітня, нічого не загрожує

Гарбуз повідомив, що в Сєвєродонецьку постраждало 17 людей
Фото: Yury Garbuz / Facebook

У підсумку перевірки закладів громадського харчування, де 20 квітня отруїлося 17 людей, установлено численні порушення санітарних правил, норм і реєстраційних вимог, заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз.

Здоров'ю дітей, госпіталізованих 20 квітня з отруєнням після обіду в одному із закладів громадського харчування в Сєвєродонецьку, наразі нічого не загрожує. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

"Сьогодні провів координаційну нараду щодо ситуації з отруєнням у Сєвєродонецьку людей під час проведення дитячого Хакатону, організованого Міжнародним благодійним фондом. Постраждало 17 людей, із них 14 дітей. Усім надана кваліфікована медична допомога. Їхньому життю і здоров'ю, на щастя, нічого не загрожує", – повідомив Гарбуз.

Він зазначив, що кінцевих результатів експертиз поки немає, проте вже встановлено численні порушення санітарних правил, норм і реєстраційних вимог закладом, який забезпечував харчування дітей.

"Я гарантую, що всі винні особи отримають суворе покарання", – підкреслив Гарбуз.

Голова Луганської облдержадміністрації додав, що в Держспоживслужби наразі мораторієм на проведення перевірок у період і на території проведення АТО "зв'язані руки", проте зазначив, що буде домагатися скасування цього мораторію.

20 квітня на заході в одному із закладів громадського харчування дітей погодували заздалегідь приготованими сніданками. Уже за кілька годин після їжі 15 із 22 дітей було госпіталізовано.

Зараз вони перебувають у лікарнях Сєвєродонецька та Лисичанська.