Грицак заявив, що зірваний СБУ замах на Бабченка замовили російські спецслужби

Грицак: За одержаними даними СБУ, убивство російського журналіста Аркадія Бабченка замовили саме російські спецслужби
Фото: ЕРА

Зірваний Службою безпеки України замах на журналіста Аркадія Бабченка був одним з елементів операції російських спецслужб проти громадян РФ, які виїхали із країни, заявив голова СБУ Василь Грицак.

Замах на російського журналіста Аркадія Бабченка замовили російські спецслужби, сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу в Києві, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"За одержаними даними СБУ, убивство російського журналіста Аркадія Бабченка замовили саме російські спецслужби", – сказав він.

Грицак додав, що "підготовка теракту проти Бабченка є лише одним з елементів операції російських спецслужб, спрямованої на фізичне знищення громадян РФ, які через свої політичні переконання змушені були покинути територію РФ".

Пізніше Грицак повідомив, що Бабченко – живий, а його вбивство було інсценуванням.

29 травня 2018 року з'явилася інформація, що російського журналіста Бабченка, який працював у Києві, стріляли в під'їзді його будинку. Він нібито помер у машині "швидкої". У поліції повідомили, що вбивця журналіста – професійний кілер.

Як основну версію вбивства правоохоронці розглядали професійну діяльність Бабченка. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження.