"Хотіли зняти соціальний ролик". Тіктокерів зі Львова покарають за імітацію викрадення дівчини

Львівські блогери інсценували викрадення дівчини

Скріншот: andriy.gavryliv / Тік-Tok

Чотирьох блогерів, які 23 вересня інсценували викрадення людини в центрі Львова, звинувачують у дрібному хуліганстві. Про це повідомляє Zaxid.net.

Під час зйомок відео для TikTok молодики в чорному схопили на вулиці біля Львівського театру опери і балету імені Соломії Крушельницької дівчину, силоміць запхали її в автомобіль і зникли в невідомому напрямку. Один із перехожих повідомив про побачене в поліцію.

@ andriy.gavryliv

Викрадення людини у центрі міста ???? ## львів

* Оригінальний звук - andriy.gavryliv

"Надійшло повідомлення, що невідомі особи на проспекті Свободи силоміць заштовхали в автомобіль дівчину і втекли в невідомому напрямку. Звичайно, поліцейські ввели спецоперацію, розпочався розшук. Патрульні поліцейські виявили водія і зупинили його", – розповіла прессекретарка поліції Львівської області Світлана Добровольська.

На тіктокерів – дівчину і трьох чоловіків віком до 27 років – склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство.

Один з учасників інсценізації Остап Оскар пояснив журналістам "України", що вони хотіли зняти соціальний ролик.

"Наші очікування були такі, що ми не доведемо зйомки до кінця, – небайдужі люди включаться у процес і, відповідно, ми одразу пояснимо, що відбувається. Вийшло все не так, як хотілося, і ми зрозуміли, що перейшли певну межу", – розповів блогер.

За дрібне хуліганство, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або адмінарешту на 15 діб.