Готували удари по Харківській і Сумській областях. СБУ затримала подружжя агентів ФСБ

СБУ затримала подружжя агентів ФСБ, яке готувало удари по Харківській і Сумській областях
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України затримала подружню пару, яка працювала на ФСБ і готувала координати для нового ракетного удару РФ по підрозділах сил оборони в Харківській і Сумській областях. Про це 16 липня поінформувала пресслужба СБУ. 

У повідомленні зазначено, що, крім штабів та укріпрайонів підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби, РФ цікавили й геолокації логістичних баз і складів з озброєнням та боєприпасами українських військ.

У пресслужбі повідомили, що агентка із Сумської області, яка працювала в Харкові медсестрою у місцевому лікувальному закладі, розпитувала колег про місця базування сил оборони в Харківській області. До розвідувальної діяльності вона залучила свого чоловіка, який виявився колишнім працівником розформованої міліції в Охтирці Сумської області, зазначили в СБУ.

Там додають, що на прохання своєї дружини він обходив прикордонну місцевість, щоб виявити локації ЗСУ. Чоловік випитував потрібні Росії відомості у своїх знайомих, а дані месенджером переправляв дружині, яка потім пересилала їх ворогу.

Жінку помітили у ФСБ через прокремлівські дописи, які та неодноразово поширювала в Telegram-каналах. Чоловік також підтримував РФ і сподівався на захоплення регіону.

Агентку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Дії її чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Обом загрожує від восьми років до довічного ув’язнення, зазначили в СБУ.