Громадянин Молдови "на спір" переплив Дністер, його затримали українські прикордонники – ДПСУ

У ДПСУ зазначили, що плавця повернули в Молдову
Фото: dpsu.gov.ua

5 серпня українські прикордонники затримали громадянина Молдови, який потрапив в Україну, перепливши річку Дністер. Про це Державна прикордонна служба України (ДПСУ) поінформувала 6 серпня.

"42-річний іноземець розповів, що був на відпочинку й після кількох келихів алкоголю на спір із друзями вирішив випробувати свої сили, а саме – подолати річку вплав. Набравшись рішучості, а ще шаленої "підтримки" друзів-відпочивальників, він поплив до протилежного берега", – ідеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що іноземця затримали військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону (Вінницька область).

"За незаконне перетинання кордону на порушника правоохоронці склали документи за ст. 204-1 КУпАП. Окрім цього, за таку витівку йому заборонено в'їзд на територію України терміном на п'ять років. Наразі плавця передано молдовським колегам в порядку реадмісії", – пояснили в українському відомстві.

Контекст:

У травні Держприкордонслужба України розповідала про громадянина Молдови, який переплив Дністер заради побачення в Україні. Йому заборонили в'їзд в Україну на 10 років.