Керівника поста Дніпровської митниці спіймали на хабарі – СБУ

За даними СБУ, схема діяла приблизно пів року
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України (СБУ) викрила одного з керівників митного поста Дніпровської митниці на одержанні хабарів і розкрила масштабну корупційну схему під час розмитнення автомобілів. Про це заявляє пресслужба СБУ.

За попередніми оцінками, посадовці щомісяця незаконно оформляли приблизно 30 автомобілів. Вартість нелегальних послуг становила орієнтовно $500 за авто, що дало змогу одержувати за них до $15 тис. на місяць.

За оперативною інформацією спецслужби, чиновник налагодив схему систематичного одержання хабарів від власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які ввозили їх на територію України. За гроші він гарантував не створювати штучних перешкод під час митного оформлення авто й мінімізувати платежі до державного бюджету. Для функціонування схеми він залучив місцевого брокера, який надавав послуги з розмитнення.

За наявною інформацією, схема діяла приблизно пів року.

Посадовця митниці і співробітника брокерської фірми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.