Кох про Бабченка: Якщо СБУ не надасть реальних доказів участі спецслужб Росії в підготовці вбивства, шкоди буде більше, ніж користі

Кох: Історія може закінчитися так само, як толстовська історія про "вовки-вовки"
Фото: Альфред Кох / Facebook

Якщо Україна не доведе участі спецслужб Росії в підготовці вбивства журналіста Аркадія Бабченка в Києві, ситуація може закінчитися бойкотом із боку Заходу, уважає екс-віце-прем'єр РФ Альфред Кох.

Колишній віце-прем'єр Росії Альфред Кох уважає, що інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка Службою безпеки України є ризикованою грою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо СБУ в результаті цього інсценування не надасть реальних доказів участі спецслужб Росії в підготовці вбивства Бабченка, то шкоди від цієї вистави буде більше, ніж користі. Можу собі уявити, як закричить уся російська піар-машина і всі putinversteher (люди, які підтримують російського президента Володимира Путіна. – "ГОРДОН") на Заході за відсутності таких доказів", – написав Кох.

Він припустив, що в такому разі ситуація може закінчитися бойкотом України з боку Заходу.

"Ця ризикована гра з боку українських спецслужб може закінчитися так само, як толстовська історія про "вовки-вовки", – додав Кох.

Сьогодні стало відомо, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка було інсценуванням у межах спецоперації Служби безпеки України. Він вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.

У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому $40 тис. У Києві затримали організатора замаху.

Бабченко попросив вибачення у друзів, колег і дружини.

Президент України Петро Порошенко доручив надати Бабченку охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценування "безглуздими діями української влади".

В організації "Репортери без кордонів" назвали спецоперацію СБУ маніпуляцією українських спецслужб.