"Крали з розмахом". Луценко розповів, як під час підготовки до Євро 2012 закуповували крісла по $78 і продавали НСК "Олімпійський" за $189

Луценко про розкрадання коштів під час підготовки до Євро 2012: Крали з розмахом
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про схеми розкрадання коштів під час підготовки до Євро 2012.

Генеральна прокуратура України 23 березня провела обшук у фігурантів справи про розкрадання коштів, виділених на підготовку до чемпіонату Європи з футболу Євро 2012. Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Як показують вилучені документи, крали із розмахом. Крок перший – заниження вартості під час оформлення митних платежів. Наприклад: крісло, закуплене за $78 у виробника, оформляли за ціною $6. У результаті держава дістала перших мільйонних збитків", – написав Луценко.

"Крок другий – те саме крісло проганяли через ланцюжок підставних фірм і продавали НСК "Олімпійський" (Національний спортивний комплекс. – "ГОРДОН") уже за $189. На арені 70 050 місць. Завищення державних витрат становило приблизно $8 млн", – додав він.

Луценко зазначив, що аналогічні схеми виявили і під час проведення інших закупівель.

Чемпіонат Європи з футболу Євро 2012 проводили в Україні та Польщі з 8 червня до 1 липня 2012 року. Україна витратила на підготовку до чемпіонату 3 млрд.