Курсант, який пережив авіакатастрофу Ан-26, розповів, чи продовжить навчання за фахом

Золочевський пройде курс реабілітації у військовому госпіталі
Скріншот: Армія Inform / YouTube

Курсанту Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба В'ячеславові Золочевському – єдиному, хто пережив катастрофу літака Ан-26 у Харківській області, – вручили медаль "За військову службу Україні".

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба В'ячеслав Золочевський – єдиний, хто пережив катастрофу літака Ан-26 у Харківській області, – повідомив, що планує продовжити навчання за обраною спеціальністю. Про це 15 жовтня він розповів "АрміяInform".

"Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму", – сказав Золочевський.

Курсант перебуває у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, ідеться в повідомленні.

За інформацією агентства, Золочевському вручили медаль "За військову службу Україні". Нагороду передав глава військового вишу, генерал-майор Олександр Туринський. Він привітав курсанта і побажав йому здоров'я та швидкого повернення до навчального закладу.

В інтерв'ю після авіакатастрофи Золочевський повідомив журналістам програми ТСН, яка виходить на телеканалі "1+1", що не вирішив, чи залишиться навчатися далі.

Навчальний літак Ан-26 упав і загорівся за два кілометри від військового аеродрому Чугуєва ввечері 25 вересня. На його борту перебували 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу й інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

26 людей загинуло. Єдиний, хто вижив, – курсант Золочевський.