Літак Трампа екстрено приземлився через технічну несправність – ЗМІ

Приземлення відбулося без пригод, Трамп пересів в інший літак
Фото: ЕРА

Літак експрезидента США Дональда Трампа, який знову претендує на цю посаду, здійснив аварійне екстрене приземлення у штаті Монтана. Про це 9 серпня повідомив CBS News із посиланням на джерела.

Кандидат від республіканців летів на передвиборчий виступ у Бозмен (Монтана), але змушений був сісти в Беллінгсі, розповів канал. Яка саме несправність була в літаку, не повідомляють.

В аеропорту зазначили, що приземлення відбулося без пригод. Трамп пересів в інший літак.

Передвиборчий штаб кандидата оприлюднив в Х відео, зняте після приземлення. Трамп у ньому каже, що радий бути в Монтані, нічого не згадуючи про інцидент.

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в американському штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени працівники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу, ветеран-морпіх, загинув, ще двох було важко поранено, повідомила The New York Times. Стрільця ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну рушницю AR-15, яку купив його батько.

Трамп розповів у соцмережі про своє поранення і заявив, що "ніколи не здасться".

Після цього, 15 липня, Республіканська партія висунула Трампа кандидатом у президенти США, а 18 липня він офіційно прийняв цю пропозицію.