Луценко повідомив, що правоохоронці затримали шахраїв, які протягом п'яти років продавали літнім людям ліки, яких не існує

Луценко: Злочинці видавали себе за іноземних лікарів
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, правоохоронці одночасно провели 100 обшуків у семи містах країни. Генеральна прокуратура затримала шахраїв, які тривалий час обдурювали самотніх літніх людей.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив у Facebook, що правоохоронці затримали 10 підозрюваних у шахрайстві, які продавали самотнім літнім людям ліки, яких не існує.

"ГПУ разом із підрозділами Нацполіції України... проведено широкомасштабну операцію за участі близько 500 правоохоронців. Одночасно проведено 100 обшуків у семи містах країни. Під час операції ліквідовано злочинну організацію, яка впродовж п'яти років вводила в оману й ошукувала не менше 1 тис. 200 довірливих громадян, переважно з числа одиноких громадян похилого віку, оскільки вони є найбільш соціально незахищеними та довірливими особами, які мають різні захворювання", – написав Луценко.

Генпрокуро повідомив, що злочинці видавали себе за іноземних лікарів і говорили з удаваним іноземним акцентом. Вони пропонували "за допомогою вигаданих новітніх технологій, зокрема, супутникової телефонної діагностики організму, та неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різноманітних захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних (Альцгеймера та Паркінсона )".

"При цьому фактично потерпілим особам реалізовувалися дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких було попередньо видалено відповідне маркування, чи дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами. Затримано лідера злочинної організації та його вище керівництво (всього 10 осіб), а також вилучено майна та грошових коштів на загальну суму понад 5 млн грн. Санкція інкримінованих підозрюваним статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна", – додав генпрокурор.