Машина керівництва одеської поліції збила жінку на переході. ЗМІ пишуть, що ДТП намагалися приховати

За даними ЗМІ, поліцейські наполягли, щоб потерпілій у ДТП жінці діагностували побутову травму
Фото: depositphotos.com (ілюстративне фото)
В Одесі 3 грудня службовий автомобіль в.о. заступника начальника поліції області збив жінку на пішохідному переході. Про це 7 грудня повідомили в Держбюро розслідувань.

За даними ДБР, автомобіль Нацполіції проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора і збив жінку.

"Водій про інцидент не повідомив та не дозволив лікарям госпіталізувати потерпілу з місця аварії, аргументувавши, що самостійно доправить жінку до лікарні", – ідеться в повідомленні.

ДБР відкрило провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України) та з'ясовує, хто причетний до злочину.

За інформацією видання "Думская", службовим автомобілем Hyundai Sonata того дня керував інспектор управління патрульної поліції в Одеській області. У салоні, за даними видання, був в.о. заступника начальника ГУНП, колишній начальник патрульної поліції Олександр Гостіщев, а також в.о. начальника одного з управлінь. Вони їхали до Чорноморська, де відбувалися сутички між активістами та поліцією.

Жінку похилого віку збили приблизно об 11.55 на перехресті вулиць Ангарської та Магістральної в селищі міського типу Авангард під Одесою, уточнює видання.

"Поліцейські самовільно покинули місце події і доправили постраждалу в одну з міських лікарень Одеси, де наполягли, щоб їй діагностували побутову травму. Надалі Гостіщев вжив ще низку заходів, щоб приховати факт правопорушення. Проте про інцидент стало відомо ДБР, яке почало розслідування", – пише "Думская".

Видання нагадує, що Гостіщев фігурує ще в одному кримінальному провадженні – про перевищення службових повноважень. У 2020 році, після початку пандемії COVID-19, поліцейські силою затримали підприємця, який нібито порушив умови карантину. За інформацією "Думской", Гостіщев із напарником тоді зламали бізнесменові два ребра, і той провів певний час у лікарні.