Масі Найєм опублікував фото чоловіка, який зламав щелепу його брату

Поліція розшукує чоловіка, який побив Мустафу Найєма
Фото: Masi Nayyem / Facebook

Чоловік, який учора побив народного депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафу Найєма, може мати прізвище Саїтов, повідомив брат політика Масі Найєм.

Чоловік, який учора у Києві побив народного депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафу Найєма, досі на волі. Про це у Facebook написав брат нардепа Масі Найєм.

Брат депутата закликав українців надсилати йому відео з місця, де побили Мустафу, а також будь-яку інформацію про місцеперебування "головного учасника бійки".

"Можливо, його прізвище Саїтов, прізвисько Мага", – повідомив Масі Найєм.

Інцидент за участю депутата Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма в центрі Києва стався ввечері 30 квітня. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію.

Друзі водія побили політика, йому зламали щелепу.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що нападники на Найєма – студенти Київського національного університету, чеченці за національністю.

Сьогодні начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що серед учасників конфлікту було двоє громадян Росії та один українець. Їх затримали за ст. 208, зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Ще один  у розшуку.

У прокуратурі Києва заявили, що трьом затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Чоловікові, який безпосередньо завдав Найєму удару в обличчя, оголошено про підозру заочно. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 і ч. 1 ст. 122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).