Матіос заявив, що авіатранспорт для доставляння затриманих податківців у Київ використовували для прискорення судових процедур

Підозрюваних звозили в Київ вертольотами
Фото: mvs.gov.ua

Затримання й обирання запобіжного заходу має розділяти не більше ніж 72 години, нагадав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Правоохоронні органи свідомо пішли на фінансові витрати, використавши авіацію для доставляння в Київ осіб, затриманих у рамках антикорупційної спецоперації. Про це в інтерв'ю телеканалу ZIK заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"За українським законодавством, тільки 72 години з моменту затримання особи дається  для того, щоб обрати їй запобіжний захід. Якщо би ми з 15 областей України, від Трускавця до Маріуполя, від Полтави до Одеси, усіх звозили автозаками, ми їх не встигли б заарештувати. І була б нова "зрада", – сказав він.

24 травня в 15 регіонах України пройшли обшуки у зв'язку з розслідуванням справи про створення "податкових майданчиків" екс-чиновниками обласних податкових управлінь.

За його словами, держава недоотримала 97 млрд грн. За схемою стояв екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, підкреслив Матіос.

Він додав, що підозрюваних доставляли до Києва авіатранспортом.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв про 25 затриманих.