Мер Ізмаїла повідомив, що через негоду місто залишилося без води, тепла та електрики

Місто Ізмаїл постраждало через негоду
Фото: Павло Бойченко / Facebook

Місто Ізмаїл знеструмлено, у зв'язку з чим відключено електропостачання котелень і насосних, повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Місто Ізмаїл та більшість населених пунктів у Кілійському районі Одеської області 18 січня виявилися знеструмленими у зв'язку з негодою. Про відключення електрики в Ізмаїлі повідомив мер міста Андрій Абрамченко у Facebook.

"Шановні ізмаїльчани, місто знеструмлено за єдиною лінією 110 кіловольт, яка йде з Арциза через Молдову. У зв'язку з цим відключено електропостачання котелень і насосних. Відбуваються роботи з виявлення причин", – написав він.

Абрамченко також закликав місцевих мешканців не користуватися автомобільним транспортом і не покидати своїх будинків.

"У зв'язку з налипанням мокрого снігу висока ймовірність падіння гілок дерев і елементів дахів. До вечора вітер посилюватиметься. Роботи з відновлення електропостачання тривають. Очікують, що до вечора електропостачання буде нестабільним, водопостачання буде відсутнє", – розповів він.

За словами міського голови, роботи з відновлення енергопостачання Ізмаїла тривають, а влада намагається організувати забезпечення водонасосних станцій та котелень від генераторів судноремонтних заводів.

"З метою недопущення правопорушень у темний час доби буде введено додаткові патрулі Нацгвардії", – підсумував він.

Голова Кілійської районної ради Павло Бойченко у Facebook повідомив, що проблеми з енергопостачанням виникають практично в усіх населених пунктах.

"Великі проблеми в енергетиці району. Багато поривів дерев і опор ліній електропередач. Багато аварійних відключень. Фактично всі населені пункти району, за винятком міста Вилкове, частково або повністю знеструмлено", – написав він.

Ізмаїл – місто обласного значення й адміністративний центр Ізмаїльського району. Населення міста станом на 2011 рік становило понад 75 тис. осіб.