На Балі стався землетрус: є жертви, під обвалами можуть залишатися люди

Через землетрус будівлі накрили зсуви, є загиблі
Фото: EPA

Землетрус на індонезійському острові Балі, який стався вранці 16 жовтня, призвів до зсувів і завдав значної матеріальної шкоди, повідомило індонезійське агентство новин Аntara.

Відомо про щонайменше трьох загиблих і 16 травмованих, уточнили журналісти Аntara.

Унаслідок землетрусу магнітудою 4,8 місцеві жителі опинилися в пастці під уламками будівель, є побоювання, що кількість загиблих може бути набагато більшою.

На сході острова, в округах Карангасем і Банглі, пошкоджено багато будівель.

За даними Antara, в Банглі землетрус спровокував обвал, який заблокував дорогу й утруднив евакуацію населення.

Евакуювати жертв землетрусу на Балі допомагає індонезійська армія, на допомогу місцевим жителям уже скерували 44 військовослужбовців, повідомило Antara.

У Карангасемі загинула одна людина. У Банглі зсув засипав чотири будинки, водночас двоє жителів загинули, розповів підполковник І Где Путу Сувардана.

"Каміння, яке падало, було завбільшки як автомобілі. Останній [такий] інцидент стався у 2019 році, проте він був не таким руйнівним", – зазначив службовець.

Контекст:

Балі – великий острів у складі Малайського архіпелагу, є провінцією Індонезії. Південне узбережжя острова омиває Індійський океан, північне – Балійске море. Через усю територію острова проходить лінія молодих гір із досі активними вулканами.

Найбільш руйнівний землетрус на Балі, зафіксований за 200 років спостережень, стався 1815 року, нагадав сайт Facts of Indonesia. Тоді від цунамі, спричиненого підземними поштовхами, загинуло понад 10 тис. осіб.

Останній великий землетрус (магнітудою 6,2) було зафіксовано в Індонезії в січні цього року. Його жертвами, за даними Antara, стало більше ніж 90 осіб.