На складі боєприпасів у Балаклії місцями наявне незначне тління – ДСНС

Пожежа на арсеналі у Балаклії почалася 3 травня
Фото: dsns.gov.ua

На арсеналі у Балаклії Харківської області вибухів боєприпасів станом на ранок 6 травня немає, зазначили у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

Пожежу на території арсеналу боєприпасів у Балаклії Харківської області локалізовано. Про це 6 травня повідомила прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7.00 6 травня на технічній території військової частини "65 Арсенал" ситуація контрольована, місцями спостерігається незначне тління. Вибухів боєприпасів не спостерігається", – повідомили у ДСНС.

5 травня над арсеналом здійснили 19 скидань води, усього від початку пожежі – 42 скидання.

3 травня о 13.35 на технічній території арсеналу в Балаклії почалася пожежа. У місті було чутно вибухи.

У поліції повідомили, що загальної евакуації не оголошували, люди самостійно покидали місто. Евакуювали мешканців прилеглих до арсеналу будинків.

За даними Генштабу ЗСУ, під час робіт із планової утилізації боєприпасів, що залишилися на території військової частини після минулорічних вибухів, загорілася суха трава. Площа пожежі становить приблизно 35 га. До 16.12 вибухи припинилися.

Уранці 4 травня у ДСНС заявили, що на території складу зафіксували незначне тління чотирьох осередків, поширення пожежі немає, вибухів не спостерігають.

4 травня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі на складах боєприпасів.

5 травня повідомляли про два тліючі осередки займання.