На Волині священик УПЦ МП намагався обікрасти храм, громада якого перейшла до ПЦУ

Поліція почала розслідування крадіжки
Фото: МВС України / Twitter

На зборах парафіян Свято-Луківського храму на Волині було ухвалено рішення приєднатися до Православної церкви України. Один із священиків висловив бажання залишитися вірним Московському патріархату, а за деякий час спробував винести церковне начиння й літературу із храму.

Священик Української православної церкви Московського патріархату намагався винести церковне начиння і літературу зі Свято-Луківського храму в селі Сірнички на Волині, громада якого перейшла до Православної церкви України. Про це 13 лютого повідомляє телеканал ZIK із посиланням на джерело у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Жителі села побачили автомобіль священика біля храму. Вони звернули увагу на те, що він виносив щось із церкви, і вирішили, що це підозріло, після чого викликали правоохоронців. Поліція склала протокол і почала розслідування інциденту.

Телеканал пов'язує це з тим, що на зборах парафіян, які ухвалили рішення приєднатися до Православної церкви України, також був присутній і зазначений священик. Тоді він висловив бажання залишитися вірним Московському патріархату.

5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив митрополиту Київському і всієї України Епіфанію у Стамбулі. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.

Православна церква України опублікувала інтерактивну карту переходу церковних парафій УПЦ МП в об'єднану автокефальну церкву. Станом на 13 лютого до ПЦУ приєдналося 303 приходи.