НАБУ повідомило про кримінальне провадження щодо першого заступника глави ДБР

У НАБУ зазначили, що провадження відкрили після появи інформації у ЗМІ
Фото: НАБУ / Facebook

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) веде досудове розслідування щодо першого заступника директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександра Удовиченка. Про це з посиланням на відповідь НАБУ на інформаційний запит повідомило 17 липня hromadske.

Раніше журналісти опублікували результати розслідування, у якому зазначено, що Удовиченко живе у квартирі в елітному ЖК Києва Regent Hill, але в декларації посадовця згадок про цю нерухомість немає.

hromadske з'ясувало, що перший заступник глави ДБР задекларував лише орендовану квартиру в Голосіївському районі Києва, а квартира в Regent Hill начебто записана на близьку родичку коханки Удовиченка Христину Копач.

У розслідуванні йдеться, що квартиру в Regent Hill площею 125 м&³2; вона придбала в жовтні 2022 року. Ринкова вартість нерухомості такого метражу у вказаному ЖК стартує від 37 млн грн, а в договорі купівлі-продажу було вказано 1,9 млн грн.

У листі НАБУ, датованому 15 липня, зазначено, що бюро ознайомилося з опублікованою у ЗМІ інформацією про ймовірне вчинення Удовиченком кримінальних правопорушень, відкрило кримінальне провадження й розпочало досудове розслідування.

"Як пояснили в НАБУ, більше інформації вони не можуть надати, оскільки стан розслідування становить таємницю слідства, розголошення якої може зашкодити кримінальному провадженню", – пише hromadske.

Контекст:

hromadske зазначає, що Національне агентство з питань запобігання корупції після їх розслідування розпочало моніторинг способу життя Удовиченка.

hromadske звертало увагу, що ЖК Regent Hill зводила сім'я колишнього народного депутата від "Батьківщини" Олександра Дубового. За версією слідства, він був ініціатором і організатором схеми щодо заволодіння понад 92 млн грн із бюджету Одеси під час продажу будівлі заводу "Краян".