Обшуки в "Новій пошті": У Генпрокуратурі повідомили, що відкрито кримінальне провадження у справі про несплату податків в особливо великих розмірах

Сьогодні в офісах "Нової пошти" у кількох містах пройшли обшуки
Фото: Нова Пошта / Facebook

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств під особистий контроль.

Кримінальне провадження, відкрите щодо посадових осіб компанії "Нова пошта" і споріднених із нею підприємств, пов'язане з імовірною злочинною схемою, яка приводила до несплати податків в особливо великих розмірах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"За даними Державної фіскальної служби і за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг із переводу в готівку безготівкових коштів і мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій із використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", – написала Сарган.

За її словами, генпрокурор Юрій Луценко взяв розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств під особистий контроль.

Сарган додала, що наступного тижня Луценко заслухає матеріали провадження в присутності адвокатів представників ТОВ "Нова пошта".

"Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ "Нова пошта" не буде здобуто, кримінальне провадження буде закрито", – резюмувала прес-секретар генпрокурора.

Сьогодні співзасновник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк розповів про обшуки в офісах компанії у Києві, Полтаві та Харкові, а також в його особистому кабінеті.

Сарган повідомила, що обшуки в 15 складських і офісних приміщеннях "Нової пошти" проводили в межах кримінального провадження.