Одного із чоловіків, який побив сержанта Сил спецоперацій ЗСУ Дєєва, повідомили про підозру

Дєєва побили 16 жовтня
Фото: Миколай Потоцький / Facebook

Правоохоронці знайшли обох чоловіків, які били ветерана, учасника АТО, сержанта Сил спеціальних операцій Збройних сил України Івана Дєєва і зникли до приїзду правоохоронців; одного з них повідомили про підозру.

Одного із чоловіків, які в центрі Києва побили ветерана, учасника АТО, сержанта Сил спеціальних операцій Збройних сил України Івана Дєєва, повідомили про підозру в хуліганстві. Про це йдеться в релізі, опублікованому на сайті Нацполіції 24 жовтня.

Правоохоронці не називають імен фігурантів, але, судячи з обставин, ідеться саме про інцидент, який стався з Дєєвим 16 жовтня.

Поліція з'ясувала, що між Дєєвим і водієм BMW виник конфлікт через першочерговість проїзду: водій і пасажир BMW побили Дєєва – водія Audi – і його дружину.

"Ми встановили, що чоловіки почали з’ясовувати стосунки щодо можливого порушення правил дорожнього руху. У результаті один із водіїв із кулаками накинувся на опонента. Згодом у бійку між чоловіками втрутився ще пасажир BMW та почав бити не тільки водія Audi, а і його дружину. Очевидці інциденту викликали поліцію, проте, коли правоохоронці прибули на виклик, активні учасники конфлікту втекли з місця події", – ідеться в повідомленні.

Поліцейським вдалося знайти нападників. Про підозру за ст. ч. 2 ст. 296 (хуліганство) повідомили одного з них.

Імен водія і пасажира BMW правоохоронці не називають. За даними журналіста, головного редактора видання "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова, один із нападників – "донецький тіньовий мільйонер Юрій Свиридов, який відсидів за вбивство і розбій", другий – уродженець Чернігівської області Павло Степанченко.

Бутусов розповів у Facebook, що конфлікт між Дєєвим, Свиридовим і Степанченком стався після того, як на перехресті машину сержанта підрізав BMW, що раптово зупинився і створив аварійну ситуацію.

"Дєєв їхав із дружиною Людмилою, вони зробили зауваження водієві, у відповідь пішли лайка та образи. Із машини вискочило двоє кремезних чоловіків, які витягли Івана з машини і побили його  у нього перелом гайморової пазухи, тілесні ушкодження середньої тяжкості. Дружину Івана нападники відкинули на землю, у неї перелом фаланги пальця. Реготали і почувалися дуже радісно і впевнено. Як повідомили "Цензор.НЕТ" джерела в поліції, один із нападників подав заяву в поліцію, що це Дєєв напав на нього першим", – написав журналіст.

Дєєв, за його словами, 16 жовтня виїхав із дому вперше після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19.

Сержант Іван Дєєв із 8-го полку спецпризначення був у полоні бойовиків "ЛНР". Він повернувся додому в межах обміну утримуваними особами у 2019 році. Як розповів Бутусов, Дєєв зазнав нелюдських тортур у полоні у бойовиків.

"Через багаторазове катування електрострумом Дєєв дістав інсульт і важку травму серця. Унаслідок трьох важких травм у Івана в голові утворилася кіста. Івану вибили 20 зубів. У нього порушення мовлення, заїкання. Він провів у підвалах луганських тюрем два роки і 10 місяців. У 35 років Іван є інвалідом війни, у нього слабке здоров'я", – написав Бутусов.