Односельці про підозрюваного у вбивстві семирічної дівчинки: Дуже жорстока людина, дітей душив

Тіло дівчинки знайшли в недобудованому сараї
Фото: Поліція Херсонської області / Facebook
За словами жителів селища Щасливе Херсонської області, де вбили семирічну дівчинку, після скарг на чіпляння до дітей нинішнього підозрюваного у вбивстві забирали в поліцію і відпустили за годину.

Жителі селища Щасливе Херсонської області, де знайшли вбитою семирічну дівчинку Марію Борисову, назвали жорстокою людиною підозрюваного у вбивстві, який є їхнім односельцем. Про це йдеться в сюжеті телеканала "Україна 24" від 15 березня.

"Я його боялася, якщо вип'є. Я навіть не виходила із квартири. Це дуже жорстока людина, тому що були вже побиття людей... І душив, ось дітей душив, показував геніталії свої", – розповіла Олександра Юнгіна.

Сусідка підозрюваного Наталія Глобова розповіла, що після того, як вона поскаржилася в поліцію, що той душив її дітей і показував їм геніталії, чоловіка забрали, "але через годину відпустили".

"Як нам сказала поліція, "ну не було ж тяжких тілесних ушкоджень", – пояснила жінка.

Дружина нинішнього підозрюваного пішла від нього разом із дітьми. За її словами, її колишньому чоловікові було "раз плюнути" вбити кішку: "Бах об підлогу".

Односельці також стверджують, що у підозрюваного проблеми з алкоголем і, коли він вип'є, "всі його боялися, бо знали, що у Миколи три судимості за хуліганство і побиття людей".

У сюжеті зазначено, що підозрюваному 62 роки. Раніше була інформація, що йому 52.

Марія Борисова зникла ввечері 7 березня, її пошуки тривали до 11 березня, коли в недобудованому сараї в одному з домоволодінь знайшли тіло дівчинки. У поліції з'ясували, що її задушили і зґвалтували.

Кримінальне провадження, яке спочатку було відкрито за фактом зникнення дитини, зараз кваліфікують як ч. 4 ст. 152 (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років) та п. 2, п. 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі зґвалтуванням) Кримінального кодексу України.

14 березня представниця Офісу генпрокурора України Юлія Усенко розповіла, що підозрюваному 52 роки, його заарештували. За її словами, на ймовірного вбивцю вийшли за два дні після виявлення тіла дівчинки. Пізніше інформацію про вік затриманого Усенко прибрала.

За даними поліції, коли правоохоронці прийшли додому до зловмисника, він намагався вчинити суїцид.