Отруєння школярів у Миколаєві: більшість дітей готують до виписування з лікарні

Невідому речовину розпилили у школі 21 травня
Фото: mk.npu.gov.ua

Двох дітей, які через розпилення невідомої речовини в школі Миколаєва потрапили в реанімацію, перевели в загальне відділення.

Більшість дітей, яких 21 травня госпіталізували через отруєння невідомою речовиною у школі Миколаєва, готують до виписування. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

У відомстві уточнили, що вчора до лікарів звернулася 41 дитина, одній із них медичну допомогу надали амбулаторно, інших госпіталізували. Двоє дітей були у важкому стані, сьогодні їх перевели в загальне відділення. 11 дітей уже виписали.

"На стаціонарному лікуванні перебуває 29 дітей, більшість із них готують до виписки. Очікується, що більшість дітей сьогодні будуть відправлені додому", – підкреслили в МОЗ.

21 травня у школі Миколаєва розпилили невідому речовину, було евакуйовано приблизно 400 дітей, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. За даними видання "Новости N", інцидент стався у школі №6 на вулиці Курортній, 2а. Діти під час четвертого уроку відчули різкий запах, почали кашляти і масово скаржитися на погіршення самопочуття. ЗМІ повідомляло, що госпіталізували 36, а не 40 школярів. 

За фактом події правоохоронці Миколаївської області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).