Перевіряють причетність викрадачів чиновника "Укрзалізниці" до ісламістів – Крищенко

Таємний бункер, в якому утримували Людмирського
Фото: Арсен Аваков / Facebook

У справі про викрадення начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського затримані троє молодиків, повідомив начальник київської поліції Андрій Крищенко.

Правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до викрадення та незаконного утримання начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського. Про це на брифінгу в Києві заявив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Усі затримані – молодики до 30 років. Вони народжені в середньоазіатських республіках колишнього СРСР, закавказьких республік. Один із них – громадянин України. Характерна риса – наш громадянин прийняв іслам, неодноразово виїжджав до Туреччини, на Близький Схід. Буде перевірятися інформація про їхню участь в ісламістських угрупованнях", – сказав Крищенко.

Голова Нацполіції Сергій Князєв додав, що про радикалізм затриманих свідчить вилучена у них зброя та вибухівка.

26 березня у приватному будинку в селі Фастовець Київської області правоохоронці виявили підвальну схованку-бункер, у якій перебував Людмирський. Викрадачі вимагали за нього викуп у розмірі €10 млн.

Ведеться розшук інших підозрюваних у його викраденні.

18 липня 2016 року люди в масках застрелили собаку, якого вигулював Людмирський, після чого заштовхали чоловіка до автомобіля і зникли з місця події.