Під Адміністрацією Президента сталися сутички націоналістів і правоохоронців. Відео

Під АП почалися сутички
Фото: Національні Дружини / Facebook
Учасники акції націоналістичних організацій, які вимагають заарештувати колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського і його сина, прийшли під стіни Адміністрації Президента, де почалися сутички між учасниками акції та правоохоронцями. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив кореспондент видання "РБК-Україна" Владислав Красінський. "Нацкорпус" спробував прорвати кордон силовиків під Адміністрацією Президента. Вимагають арешту Гладковського. Пішли в рукопашну: сльозогінний газ, вибухові пакети та димові шашки", – написав він. У своєму YouTube-каналі журналіст опублікував відео сутичок. Видання "РБК-Україна" пише, що на місці перебуває позафракційний народний депутат і лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький.

25 лютого 2019 року програма "Наші гроші" опублікувала перші дві частини розслідування про розкрадання в оборонному секторі України. За даними журналістів, фігуранти схеми заробили як мінімум 250 млн грн під час війни на Донбасі. Журналісти стверджують, що учасники групи за допомогою фірм-прокладок скуповували контрабандою вживані запчастини до військової техніки в Росії і у два – чотири рази дорожче перепродували їх заводам "Укроборонпрому". Такою прокладкою був, зокрема, завод "Кузня на Рибальському", який до 2018 року належав президентові України Петру Порошенку.

Згідно з розслідуванням, у схемі брали участь нинішній глава "Укроборонпрому" Павло Букін, Олег Гладковський та його син Ігор.

26 лютого народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко заявила, що Гладковський-старший і "Укроборонпром" планують подати в суд на журналістів. На час проведення розслідування Олег Гладковський зняв із себе обов'язки першого заступника секретаря РНБО, президент Петро Порошенко підтримав його відставку і висунув правоохоронним органам вимогу терміново перевірити інформацію, викладену у програмі.

4 березня Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення Гладковського.