Під час навчань біля кордону з Білоруссю СБУ виявила реальну схованку з боєприпасами

Схованку виявили в селі на кордоні з Білоруссю
Фото: ssu.gov.ua
Під час антитерористичних навчань у Рівненській області Служба безпеки України виявила схрон із військовими засобами ураження та вибухівкою. Про це повідомив пресцентр СБУ 14 вересня.

"Арсенал було заховано в лісосмузі поблизу селища Бутове, яке межує з Республікою Білорусь. Його вдалося виявити в ході однієї з фаз навчань СБУ – під час відпрацювання прикордонної смуги державного кордону України", – ідеться в повідомленні.

У схованці було виявлено дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26; вісім ручних гранат РГД-5 із запалами до них; п'ять кілограмів вибухової речовини (попередньо пластид); два магазини до АК-74; 170 патронів калібру 5,45 мм та 7,62 мм.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (носіння, зберігання, придбання, передання або збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Контекст:

13 вересня СБУ повідомляла, що провела антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь. За легендою тренувань, група умовних диверсантів планувала здійснити "підриви" на Рівненській атомній електростанції.