Поліція почала кримінальне провадження за фактом захоплення санаторію в Одесі

Поліція розслідує інцидент
Фото: dumskaya.net

Конфлікт навколо одеського санаторію "Лермонтовський" триває протягом кількох років, заявив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк. Інцидент 23 лютого кваліфіковано як самоправство.

Поліція почала кримінальне провадження за фактом захоплення адмінбудівлі санаторію "Лермонтовський" в Одесі. Про це написав у Facebook радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

Інцидент у поліції кваліфікували як "самоуправство".

"За фактом подій під час самовільного захоплення адміністративного корпусу санаторію "Лермонтовський" в Одесі відкрито провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України. Уранці група осіб, схожих, як кажуть у народі, на тітушок (приватна охоронна агенція), разом із "новим" директором увірвалися до санаторію. На місце подій прибули правоохоронці, прибув особисто начальник поліції Одеській області Дмитро Головін і закликав сторони конфлікту не вдаватися до насильницьких дій і діяти виключно в правовому полі, в результаті всі приміщення були звільнені, сам санаторій був розблокований", – написав Форостяк.

Він додав, що конфлікт навколо санаторію триває вже котрий рік поспіль.

За даними місцевих ЗМІ, санаторій оскаржують між собою Міністерство юстиції і "Укрпрофоздоровниця".

О 7.00 22 лютого приблизно 70 співробітників приватної охоронної фірми у балаклавах із ломами й арматурою увірвалися на територію оздоровниці і захопили адміністративну будівлю. Адвокат Ілля Халдай, який представляє інтереси чинної адміністрації санаторію, розповів, що загарбниками керує "представник державного підприємства, який стверджує, що вони діють законно".

До 10.00 загарбників витіснили з території санаторію, трьох затримали. Приблизно об 11.00 співробітники змогли потрапити в "Лермонтовський" і відновити процедури.