Поліція: Режисер Кантер застрелився у залізній бочці – не хотів бруднити кров'ю землю

Кантер застрелився у цій бочці
Скріншот: UA: Чернігів / YouTube

За даними слідства, український режисер Леонід Кантер залишив кілька передсмертних листів і ретельно продумав свій відхід із життя.

Український режисер Леонід Кантер вистрілив у себе в залізній бочці, щоб не забруднити кров'ю землю, яку дуже любив та оберігав. Про це агентству "Укрінформ" розповів 5 червня начальник Бахмацького районного відділу поліції Юрій Жула.

За його словами, слідство виявило кілька передсмертних листів Кантера і встановило, як саме він готував свій відхід із життя.

Режисер постелив у бочці ковдру чи покривало, ліг і вистрілив з автомата собі в голову.

"Він був за екологію, надзвичайно любив і цінував ділянку, на якій жив, і хотів, щоб людям ця земля залишилася чистою, щоб крові там не було", – зазначив Жула.

У листах режисера йдеться, що він "свою місію виконав і йде далі, і що хоче, щоб розпочате ним продовжували його однодумці та послідовники", повідомив поліцейський.

За його словами, можливо, далися взнаки психологічні травми, отримані режисером на війні (Кантер знімав документальні фільми про оборону Донецького аеропорту і про загибель у зоні АТО оперного співака Василя Сліпака, позивний Міф).

Алкоголю покійний не вживав, додав Жула.

Тіло Кантера виявили 4 червня в селі Обірки Чернігівської області, де він жив останніми роками. Поліція перевірила та відкинула версію вбивства режисера, визначивши, що це був суїцид.