Поліція розшукала зловмисників, які зняли голову з погруддя Тараса Шевченка в Івано-Франківській області

Голову від погруддя Шевченка поставили біля пам'ятника
Фото: Руслан Марцінків / Facebook
У поліції Івано-Франківської області повідомили, що зловмисники з хуліганських спонукань зняли голову з погруддя українського поета Тараса Шевченка.

У селі Підпечери Тисменицького району Івано-Франківської області правоохоронці встановили і розшукали двох 18-річних місцевих жителів, причетних до пошкодження пам'ятника Тарасу Шевченку. Про це 6 березня повідомила пресслужба поліції області на своїй сторінці у Facebook.

"5 березня зранку до поліції надійшло повідомлення, що в селі Підпечери Івано-Франківської територіальної громади впродовж ночі невідомі особи пошкодили погруддя постаменту Тарасу Шевченку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка з’ясувала, що невідомі особи з хуліганських мотивів зняли голову із погруддя українського поета із встановленого постаменту та поставили її біля пам’ятника", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що після прибуття оглянули місце події, опитали свідків і під час проведених слідчих дій встановили і розшукали невідомих.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення правопорушників про підозру, зазначили в поліції.

5 березня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що вандали зіпсували пам'ятник українському поету Тарасові Шевченку. За його словами, зловмисники приурочили свої дії до дня народження поета.

Тарас Шевченко народився 25 лютого (9 березня) 1814 року в селі Моринці Звенигородського повіту Київської губернії (нині Черкаська область). Помер 26 лютого (10 березня) 1861 року в Санкт-Петербурзі. Він український поет, художник і філософ. Першу збірку поезій Шевченка "Кобзар" видали в 1840 році.