Поліція відкрила кримінальне провадження через завдання травм правоохоронцям під час акції біля Офісу президента

Під час сутичок у центрі Києва постраждали восьмеро правоохоронців і кілька мітингувальників
Фото: npu.gov.ua
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного завдання тілесних ушкоджень правоохоронцям під час акції протесту в Києві 14 серпня.

Про це пресслужба відомства повідомила агентству "Інтерфакс-Україна".

Джерело агентства у правоохоронних органах розповіло, що затриманих наразі немає.

Контекст:

Представники партії "Національний корпус" і кількох громадських організацій 14 серпня прийшли на акцію протесту в Києві, під час якої колона людей підійшла до Офісу президента України. Між протестувальниками та поліцейськими сталися сутички, в поліції заявили про провокації з боку мітингувальників.

Травми дістали семеро поліцейських та один нацгвардієць. Також відомо про щонайменше одного постраждалого серед протестувальників. У поліції повідомляли, що таких кілька.

"Нацкорпус" анонсував акцію під ОП з гаслами "Зупинити репресії проти патріотів і зупинити здачу українських інтересів" після того, як представників "Нацкорпусу" в Харкові обшукали.

Служба безпеки України проводила слідчі дії у членів "Національного корпусу" в Харківській області 5 серпня. Видання "Deтектив.info" повідомило про серію обшуків і затримання сімох членів "Нацкорпусу". Їх підозрюють у створенні та участі в організованому злочинному угрупованні, що спеціалізувалося на рекеті.

6 серпня СБУ оприлюднила докази діяльності угруповання в Харківській області – аудіо- та відеоматеріали. Шевченківський районний суд Києва 7 серпня вирішив заарештувати на два місяці сімох представників "Нацкорпусу", які фігурують у цьому провадженні.