Поліція затримала двох чоловіків, які підірвали банк у Чернігові, щоб украсти 5,5 млн грн

Двох жителів Запорізької та Миколаївської областей підозрюють у підриві будівлі банку та спробі крадіжки
Фото: Національна поліція України / Facebook

У Запорізькій і Миколаївській областях правоохоронці затримали двох чоловіків, підозрюваних у підриві будівлі банку в Чернігові 6 травня. Про це 28 травня поінформувала Національна поліція України у Facebook.

"Злочин вчинили 40-річний і 42-річний мешканці Запорізької та Миколаївської областей. Зловмисники раніше вже були судимі за розбійні напади й незаконне зберігання зброї", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили правоохоронці, до злочину чоловіки готувалися впродовж кількох місяців. Викопали й укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища. До банку ділки проникли, демонтувавши підлогу, прикриваючи це пожежею. Утім, через вибух втілити задум їм не вдалося.

"Під час обшуків у місцях проживання затриманих вилучені дві 50-літрові діжки, попередньо, з канабісом, а також пістолет. Вилучене направлене на експертизу", – додали поліцейські.

Фігурантів уже повідомили про підозри у скоєнні злочинів за статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна внаслідок вибуху за попередньою змовою групою осіб) і за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 (спроба крадіжки).

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.