Поліція затримала водія мікроавтобуса, підозрюваного у ДТП у Кончі-Заспі

Підозрюваному у ДТП у Кончі-Заспі загрожує позбавлення волі на строк до восьми років
Фото: dtp.kiev.ua / Facebook

За даними поліції, чоловік їхав на ринок і не помітив людини на проїжджій частині в селі Кончі-Заспі під Києвом.

Поліція затримала водія мікроавтобуса, підозрюваного у ДТП у селі Кончі-Заспі під Києвом уранці 6 січня, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

За попередніми даними, мікроавтобус Ford Transit збив жінку на регульованому пішохідному переході. Від численних травм жінка померла до приїзду швидкої допомоги.

"Після ретельного обстеження місця автопригоди неподалік у лісосмузі правоохоронці знайшли мікроавтобус водія-порушника. А невдовзі поліцейські затримали й самого підозрюваного. Зі слів чоловіка, вранці він їхав на ринок та не помітив людину на проїжджій частині. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Спільнота dtp.kiev.ua у Facebook інформувала, що водій заперечував причетність до ДТП. "Оперативники знайшли авто, яке на смерть збило жінку на переході. Водій каже, що залишив мікроавтобус тут увечері. Прийшов – розбите. "Хтось викрав, збив жінку, злякався і повернув на місце", – ідеться в повідомленні.