Польський промоутер назвав причину затримання Усика у Кракові. Боксер пояснив усе "непорозумінням"

Усик назвав непорозумінням своє затримання в аеропорту Кракова, в Польщі заявили, що це "страшна ганьба"
Фото: ФК «Полісся» (Житомир) / Instagram

Український боксер Олександр Усик назвав непорозумінням своє затримання в аеропорту Кракова. Про це він написав в Instagram Stories 18 вересня вночі. 

"Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії. Слава Богу за все", – зазначив Усик. 

Він не повідомляв більше жодних деталей.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга написав, що консул, який виїхав на місце, сприяв звільненню спортсмена. МЗС вважає неприпустимими і "непропорційними" дії польської сторони щодо українця і надішле відповідну ноту, додав Сибіга.

Через що саме затримували боксера, він теж не уточнив. 

Польський промоутер Анджей Василевський написав в Х, що Усик приїхав у Польщу автомобілем і планував звідти літаком вирушити в Іспанію на збори. Але служби аеропорту не хотіли пускати на літак одного із членів команди спортсмена, Усик заявив, що без товариша теж не полетить, і його затримали. Як пише Przegląd Sportowy Onet, цю інформацію Василевському надав промоутер Усика Олександр Красюк. 

За даними видання, затримали і Усика, і його товариша.

"Великий чемпіон, беззаперечний чемпіон світу з боксу у важкій вазі Олександр Усик, звісно, вже на волі. Хотілося б знати, хто і чому наказав навіть на цей короткий час закути його в наручники, як звичайного злочинця, в аеропорту "Баліце". Страшна ганьба на весь світ!" – обурився польський промоутер, який, за його ж словами, знайомий з Усиком особисто. 

Контекст:

Усик – чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC, WBO. Він – амбасадор платформи United24, за допомогою якої збирають кошти на допомогу українській армії й цивільним, а також на відновлення міст.

Увечері 17 вересня український борець і народний депутат від "Слуги народу" Жан Беленюк повідомив, що Усика затримали в аеропорту Кракова. За яких обставин це відбулося, поки невідомо, але дружина боксера Катерина Усик розповіла, що з ним усе гаразд. 

Згодом у МЗС поінформували, що до Усика виїхав генконсул, дипломату доручили висловити протест і обурення таким ставленням до українського спортсмена. Опівночі президент України Володимир Зеленський повідомив, що Усика вже відпустили