Помер президент російського КВК Масляков. У Росії назвали попередню причину смерті

Масляков помер у віці 82 років
Скріншот: БИЗНЕС Online / YouTube

8 вересня у 82-річному віці помер президент російського Клубу веселих і кмітливих (КВК), ведучий Олександр Масляков. Про це повідомили на сторінці клубу в Telegram.

"Олександр Васильович здобув багато нагород, був повним кавалером ордену "За заслуги перед вітчизною" і засновником творчого об'єднання "АМиК" ["Александр Масляков и Компания"]. Його внесок у розвиток вітчизняного розважального телебачення неможливо переоцінити", – ідеться в повідомленні.

Масляков хворів. У лютому 2022 року стало відомо, що він не зможе взяти участь у зйомках нового, 61-го сезону за станом здоров'я.

Telegram-канал Shot повідомив, що причиною смерті Маслякова став рак легенів. У нього була неоперабельна пухлина.

Пів року Масляков був у дуже поганому стані й ледь розмовляв. До ускладнення хвороби призвів COVID-19, на який телеведучий перехворів двічі, зазначив Telegram-канал.

Контекст:

Масляков народився 1941 року у Свердловську РФ. Із 1964 року працював на телебаченні. Був першим ведучим телепрограми "Що? Де? Коли?" і з 1964 року постійним ведучим, керівником і режисером популярної телепрограми КВК.

За деякими відомостями, у 1974 році за незаконні операції з валютою потрапив у колонію в Ярославській області РФ, однак за кілька місяців його достроково звільнили. За іншими даними, відбував строк у колонії в Тульській області, де зарекомендував себе як організатор і постановник художньої самодіяльності. Однак сам Масляков судимості заперечував.

2006 року "Українська правда" написала, що тодішній президент України Віктор Ющенко вручив Маслякову орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Масляков неодноразово незаконно відвідував окупований 2014 року Росією Крим. Навесні 2021 року офіційно визнав лігу КВК із так званої "ДНР". Його занесено в базу сайта "Миротворець".