Порошенко: Шокований загибеллю українців в Афганістані. МЗС України терміново скеровує консула з Душанбе в Кабул

Порошенко: Шокований трагічною звісткою з Афганістану
Фото: EPA

Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну надати необхідну допомогу родинам українців, які загинули внаслідок теракту в Кабулі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що шокований загибеллю українців унаслідок теракту в Кабулі.

"Шокований трагічною звісткою з Афганістану. Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії. Висловлюю найщиріші співчуття родинам усіх загиблих. За моїм дорученням МЗС терміново направляє до Кабула українського консула з Душанбе з метою проведення відповідних консульських дій. Також встановлено контакт з американськими консульськими співробітниками, які перебувають на місці теракту в Афганістані. Доручив Кабміну надати всю необхідну допомогу для сімей українських громадян, які загинули в Афганістані", – написав Порошенко у Facebook.

Увечері 20 січня озброєна група, що складалася щонайменше з чотирьох осіб, напала на готель Intercontinental Hotel в столиці Афганістану Кабулі й відкрила вогонь по мешканцях. Поліція оточила територію навколо будівлі й вступила в перестрілку з бойовиками.

Напад тривав приблизно 17 годин. Відповідальність взяли на себе бойовики "Талібану".

Телеканал TOLOnews із посиланням на джерело повідомив, що кількість загиблих може досягати 43 осіб.

За інформацією BBC, унаслідок атаки на готель загинуло дев'ять українців. Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про шістьох загиблих громадян України.