Правоохоронці повідомили про підозру в розкраданні 2,5 млн грн ексголову тендерного комітету департаменту КМДА

За даними слідства, ексчиновник розробив злочинну схему заволодіння коштами, виділеними рішенням Київської міськради
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr
Правоохоронці повідомили про підозру двох фігурантів провадження щодо розкрадання 2,5 млн грн, виділених за програмою "Турбота. Назустріч киянам". Про це 9 лютого написала пресслужба прокуратури Києва.

Про підозру у привласненні та розтраті майна (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) повідомили ексголову тендерного комітету департаменту соцполітики Київської міської держадміністрації та керівника підприємства-підрядника.

За даними слідства, наприкінці 2018 року ексчиновник у змові з головою тендерного комітету та підприємцем розробив злочинну схему заволодіння коштами, виділеними рішенням Київської міської ради.

"Ексголова тендерного комітету забезпечив проведення двох тендерів за штучними умовами, у зв'язку з чим договори на поставку медичних виробів (засобів особистої гігієни) було укладено з підконтрольним підприємством за завищеними цінами", – уточнили в релізі.

За фактом розкрадання 2,5 млн грн прокуратура раніше повідомила про підозру колишнього керівника департаменту соцполітики КМДА.

Контекст:

18 грудня 2018 року Київська міськрада ухвалила цільову програму "Турбота. Назустріч киянам" на 2019–2021 роки, повідомляв сайт мерії. Програма мала на меті захист окремих категорій малозахищених груп містян.