Причиною пожежі в Чорнобильській зоні стали недопалки, кинуті "чорними археологами" – Нацполіція

Пожежа знищила рослинність і занедбані будинки
Фото: kv.npu.gov.ua

Двоє юнаків, які вели розкопки на кладовищі в селі Поліське в зоні відчуження, кинули непогашені сигарети, що призвело до сильної пожежі, розповіли в управлінні Національної поліції в Київській області.

Недопалки, які кинули "чорні археологи", імовірно, стали причиною масштабної пожежі трав'яного настилу в зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС. Про це 4 квітня повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Київській області.

Правоохоронці встановили двох осіб, 17 та 18 років, які можуть бути причетними до пожежі. Юнаки зізналися поліцейським, що проводили розкопки на кладовищі в селі Поліське. Почувши шум автомобіля, вони кинули недопалки сигарет на землю і втекли.

"Така "дитяча" необачність стала однією з основних причин пожежі на великій території", – ідеться в повідомленні поліції.

За фактом інциденту порушено кримінальне провадження.

2 квітня в Чорнобильській зоні загорілася трава на відкритій площі 20 га. Вогонь знищив 20 відселених напівзруйнованих будівель.

До гасіння залучали 98 осіб та понад 23 одиниці техніки, зокрема літак Ан-32П і вертоліт Мі-8. Пожежу було повністю ліквідовано вранці 3 квітня.