Прикордонники виявили чергового утопленика в Тисі за 10 м від румунського берега – ДПСУ

Це вже 31-й випадок від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну – Держприкордонслужба
Фото: ДПСУ / Facebook (архів)

У Тисі втопився ще один чоловік, який, імовірно, намагався нелегально перейти в Румунію. Про це 20 травня повідомила Державна прикордонна служба України.

Прикордонники розповіли, що тіло виявили за 10 м від румунського берега. Про труп, який виявили під залізничним мостом між населеними пунктами Грушово (Україна) і Кимпулунг-ла-Тіса (Румунія), українських військових повідомили румунські колеги.

"Від початку травня це вже восьмий потопельник, який намагався подолати річку", – зазначили в ДПСУ, закликавши не наражати своє життя на ризик у такий спосіб.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада підтримала продовження їхньої дії 6 лютого 2024 року. Президент уже подав законопроєкт про чергове продовження воєнного стану. Він передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.

Через Тису на кордоні України й Румунії українці, які ухиляються від мобілізації, намагаються перебратися до Румунії. Попередню смерть на Тисі прикордонники зафіксували 17 травня, наголосивши, що це вже 30-й випадок від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.