"Прив'язала простирадло до ґрат і повісилася". В управлінні з питань виконання покарань розповіли подробиці смерті Меньшикової

Марина Меньшикова на одному із судових засідань
Скріншот: tsn.ua

Провадження щодо Марини Меньшикової, яку підозрюють у нападі з молотком на бійця АТО в театрі у 2016 році, буде закрито у зв'язку з її смертю, заявили в поліції. У прес-службі Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України розповіли, що конфліктів із сусідами по камері у Меньшикової не було, за попередньою інформацією, уранці 26 лютого вона повісилася в СІЗО на простирадлі.

У камері з Мариною Меньшиковою, яку підозрюють у нападі з молотком на бійця АТО в театрі у 2016 році, перебувало троє людей, розповіли "Фактам и комментариям" у прес-службі Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

26 лютого мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що Меньшикова повісилася.

"У камері з цією жінкою перебувало троє людей. За попередньою інформацією, із сусідами по камері у неї конфліктів не було. Це сталося під ранок, вона прив'язала простирадло до ґрат на вікні камери і повісилася. Зараз на місце виїхала відомча комісія, установлюють подробиці події", – заявили виданню.

Прес-секретар Дніпропетровського обласного управління поліції Дніпра Ганна Старчевська повідомила "Фактам и комментариям", що провадження проти Меньшикової тепер буде закрито у зв'язку зі смертю підозрюваної.

У середині січня 2018 року суд у Дніпрі обрав для Меньшикової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стосовно неї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне завдання легких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

24 жовтня 2016 року було опубліковано відео з оперного театру Дніпра, де глядачка вдарила молотком військового. Вона звинуватила його в "убивстві дітей на Донбасі". Журналісти уточнювали, що жінку знають у Дніпрі як учасницю сепаратистських мітингів.

Також з оперного театру в Дніпрі звільнили акторку і співачку хору Катерину Фондуроко після того, як вона підтримала в соцмережах побиття бійця АТО.

У червні 2017 року Меньшикову вже затримували правоохоронці, але тоді їй тільки вручили підозру і допитали. Після цього вона переховувалася нібито на території Криму. Удруге жінку затримали в жовтні. Утретє Меньшикову затримали у січні 2018 року.